Suomen juhlavuosi 2017 on ollut merkityksellinen myös BCB Medicalille. Kesällä taustavoimiimme liittyivät ruotsalainen Standout Capital ja Suomen valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Tesi. Heidän avullaan voimme vastata laaturekisterien voimakkaasti kasvaneeseen kysyntään sekä investoida kliinisen tiedon analysointiin ja vertailuun liittyviin palveluihin.

BCB Medicalin kliinisiä, tautikohtaisia laaturekistereitä on otettu käyttöön viime vuosina kiihtyvää tahtia Suomen eri sairaanhoitopiireissä. Samalla on aloitettu työ vertaisarvioinnin mahdollistamiseksi. Kliinisten laaturekisterien kansallinen ohjausryhmä on linjannut, että vertaisarvioinnin toteuttaminen pilotoidaan neljässä eri tautiryhmässä kevään 2018 aikana. Myös BCB:n Omavointi-palvelu on otettu erittäin hyvin vastaan. Sen avulla laatutietoon saadaan yhdistettyä potilaan ääni.

Tänä vuonna jo kymmenen uutta asiantuntijaa on liittynyt BCB:n tiimiin. Tälläkin hetkellä rekrytoimme lisää henkilökuntaa toimistoillemme Turussa, Oulussa, Tampereella ja Espoossa.

BCB Medical osallistui yhteistyössä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n kanssa kolmanteen Kansalliseen Laatupäivään marraskuussa. Päivän ohjelma koostui lääketieteen alan ammattilaisten puheenvuoroista, ja päivä keräsi yli 100 osallistujaa. Laatupäivän puheenvuoroissa tuli esiin, että painotus hoidon laadun seurannassa on siirtynyt tiedon keräämisestä tiedon hyödyntämiseen. Uskonkin, että alkavan vuoden teemana tulee olemaan erilaiset tiedon analysoinnin ja hyödyntämisen mahdollisuudet.

Rentouttavaa joulunaikaa!

Petteri Viljanen
toimitusjohtaja
petteri.viljanen@bcbmedical.com

Lue koko uutiskirje